Malta kava Lavazza Club, 250g
5.29 €
Pristatymo trukmė 1-5 darbo dienų
Prekę atsiimsiu pats Antradienį, Gruodžio 13 d.
Pristatymas į OMNIVA paštomatus Trečiadienį, Gruodžio 14 d.
Pristatymas į LP Express paštomatus Trečiadienį, Gruodžio 14 d.
Pristatymas į namus Trečiadienį, Gruodžio 14 d.
Pasirinkite dydį
Įkelti į krepšelį
Jūsų prekė sėkmingai įtraukta į krepšelį

Prekės kodas: 920.911

Tai unikalaus klasikinio skonio ir aromato LAVAZZA espreso mišinys, pagamintas iš aukščiausios rūšies 100% Arabica pupelių.

Kalbant apie kavos vartojimo įpročius reikia suprasti keletą dalykų. Kuo ilgesnis kavos su vandeniu susilietimo laikas, tuo didesnė ekstrakcija ir tuo daugiau kavos gėrime įvairių cheminių junginių, ne tik kofeino. Vanduo kavai turi būti šviežias, gero skonio, minkštas (su trupučiu kalcio ir magnio junginių). Kavos skonis priklauso nuo vandens kietumo: kuo kietesnis vanduo, tuo labiau skrudintą kavą reikėtų rinktis. Namų sąlygomis kavą galima laikyti gerai uždarytame stikliniame, keraminiame arba metaliniame inde. Patalpa turi būti sausa. Ilgai laikyti maltos kavos nepatartina, nes ji sugeria drėgmę („prakaituoja“), todėl pablogėja gėrimo skonis. Stambiai sumalta kava ilgiau verdama, o smulkiai sumalta - būna drumzlina. Svarbus aspektas vartojimo kultūroje ruošiant kavą – dozavimas. Mes linkę perdozuoti viską ir ne tik kavą. Priklausomai nuo suvartoto kavos kieko, žmogus atitinkamai gauna iš kavos kai kurių mineralinių medžiagų (K, Mg, Mn, Cr), niacino ir antioksidacinių medžiagų. Visada svarbu žinoti, kad kas per daug tas nesveika. Stavric (1988) yra nustatęs, kad tyrėjai atlikdami įvairius tyrimus, labai dažnai ignoruoja kofeino kiekio faktorių kavoje arba kavos kiekius, suvartojamus tyrimų metu, o tai kaip taisyklė iškreipia tyrimų apie kofeino poveikį žmogaus organizmui rezultatus. Ruošiant kavą labai svarbu tinkamos vandens ir kavos proporcijos, kad būtų užtikrinta optimali kavos ekstrakcija: juk nepakankamai prisitraukusi kava būna silpna ir beskonė, labai stipri kava irgi turi nemalonų skonį. Norint tinkamai paruošti kavą, vienam puodeliui reikia naudoti daugiau kavos, o ne tikėtis, kad ilgiau prisitraukusi ji bus stipresnė ir geresnė. Rekomenduojama 1–2 šaukšteliai kavos vienam puodeliui. Bet reikėtų atminti, kad puodelis puodeliui nelygu: jų dydžiai būna skirtingi. Dažniausiai kava patiekiama 50–75 (100) ml talpos puodeliuose su lėkštelėmis. Stipriai espresso kavai naudojami labai maži puodukai – 30–40 ml. Puodeliai turėtų būti vienodi, pagaminti iš stiklo, keramikos, porceliano ar fajanso. Svečiams vaišinti netinka dideli „virtuviniai“ puodeliai. Į sušildytą ne per didžiausią virdulį ant įdėtos kavos pilama tik vienas trečdalis skirto vandens kiekio. Vanduo turi būti ką tik užviręs. Po akimirkos užpilama likusiu vandeniu, išmaišoma ir paliekama 5 minutėms. Perkošiama per sietelį. Išpilstoma į pašildytus puodelius, kad kavos aromatas ilgiau išliktų, ir iškart patiekiama, nes tik karšta kava yra gera kava. Kartais kava paduodama tame pačiame inde, kuriame buvo ruošiama, ir į puodelius išpilstoma prie stalo. Kavos puodelyje turėtų būti ne daugiau kaip ¾.

Pastaba: tikrasis produktas gali skirtis nuo pavaizduoto paveikslėlyje, taip pat paveikslėlyje gali būti dalių, kurių nėra produkto komplektacijoje.

Rekomenduojame Jums:

© 2011 - 2016 UAB PIRK LT. | www.pirk.lt |
* Be UAB PIRK LT raštiško sutikimo draudžiama kopijuoti ir platinti šioje svetainėje esančią informaciją.