Kava pupelėmis Lavazza Super Crema Espresso, 1kg
17.37 €
Pristatymo trukmė 1-4 darbo dienų
Prekę atsiimsiu pats Antradienį, Gruodžio 06 d.
Pristatymas į OMNIVA paštomatus Ketvirtadienį, Gruodžio 08 d.
Pristatymas į LP Express paštomatus Ketvirtadienį, Gruodžio 08 d.
Pristatymas į namus Ketvirtadienį, Gruodžio 08 d.
Pasirinkite dydį
Įkelti į krepšelį
Jūsų prekė sėkmingai įtraukta į krepšelį

Prekės kodas: 920.910

Mišinį sudaro vidutiniškai skrudinta plauta ir neplauta Arabica bei plauta Robusta. Išskirtinė ypatybė – sodri konsistencija, aksominė puta ir ryškus aromatas.

Kalbant apie kavos vartojimo įpročius reikia suprasti keletą dalykų. Kuo ilgesnis kavos su vandeniu susilietimo laikas, tuo didesnė ekstrakcija ir tuo daugiau kavos gėrime įvairių cheminių junginių, ne tik kofeino. Vanduo kavai turi būti šviežias, gero skonio, minkštas (su trupučiu kalcio ir magnio junginių). Namų sąlygomis kavą galima laikyti gerai uždarytame stikliniame, keraminiame arba metaliniame inde. Patalpa turi būti sausa. Ilgai laikyti kavos pupelių nepatartina, nes jos sugeria drėgmę („prakaituoja“), jose esantys aliejai skyla, todėl pablogėja gėrimo skonis. Gera kava gaunama is šviežiai paskrudintų pupelių. Pastovėjusias pupeles prieš vartojimą galima truputį paskrudinti, bet neleisti pajuoduoti. Galima įdėti truputį sviesto. Dar vienas svarbus aspektas vartojimo kultūroje ruošiant kavą – dozavimas. Mes linkę perdozuoti viską ir ne tik kavą. Priklausomai nuo suvartoto kavos kieko, žmogus atitinkamai gauna iš kavos kai kurių mineralinių medžiagų (K, Mg, Mn, Cr), niacino ir antioksidacinių medžiagų. Visada svarbu žinoti, kad kas per daug tas nesveika. Stavric (1988) yra nustatęs, kad tyrėjai atlikdami įvairius tyrimus, labai dažnai ignoruoja kofeino kiekio faktorių kavoje arba kavos kiekius, suvartojamus tyrimų metu, o tai kaip taisyklė iškreipia tyrimų apie kofeino poveikį žmogaus organizmui rezultatus. Norėdamas įnešti daugiau aiškumo ir praskleisti kavos virimo paslapčių skrynę, brazilai rašo apie espreso kavai gaminti beveik visada naudojama tamsaus skrudinimo kava, kitu atveju espreso gėrimas bus labai rūgštus ir beveik negeriamas. Tai būtų atsakymas tiems, kurie mano, kad tik espreso būdu pagaminta kava vertingiausia. Tačiau buvo nustatyta, kad didžiausią emocinį poveikį (pasitenkinimą) turi tie individai, kurių kava pagaminta būtent espreso būdu. Espresso kavai naudojami labai maži puodukai – 30–40 ml. Puodeliai turėtų būti vienodi, pagaminti iš stiklo, keramikos, porceliano ar fajanso. Svečiams vaišinti netinka dideli „virtuviniai“ puodeliai.

Pastaba: tikrasis produktas gali skirtis nuo pavaizduoto paveikslėlyje, taip pat paveikslėlyje gali būti dalių, kurių nėra produkto komplektacijoje.

Rekomenduojame Jums:

© 2011 - 2016 UAB PIRK LT. | www.pirk.lt |
* Be UAB PIRK LT raštiško sutikimo draudžiama kopijuoti ir platinti šioje svetainėje esančią informaciją.